Tarta cu mere si iaurt

de miremirc in Prajituri, 12 Aug 2012 | 7415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 50 g unt moale
  • 80 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 2 lgt praf de copt
  • Umplutura :
  • 1 kg mere
  • 50 g unt moale
  • 80 g zahar pudra + 1 lg zahar pudra
  • 3 oua
  • 1-2 lg faina
  • 500 g iaurt
  • 2-3 lg pesmet
  • Decor :
  • 2 lg zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si iaurt:

Aluat : mixam untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam apoi oul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.Intindem aluatul intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele si le taiem fasii (mai subtiri sau mai groase ) , le dam prin 1-2 linguri de faina si apoi le asezam peste aluatul din forma de tarta.Dam la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Intre timp pregatim umplutura.
Umplutura : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, iar la final iaurtul. Albusurile le batem spuma tare cu 1 lg zahar pudra si il adaugam peste crema de iaurt.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor, stropim cu 2-3 lg pesmet pe deasupra si turnam umplutura . Dam din nou la cuptor pentru 30 minute.

Dupa ce tarta s-a racit, o scoatem din forma, presaram zahar pudra si servim.

Exceptionala ! Delicioasa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata